24610 95420 - info@semertzidis.gr
0 0,00

Cart

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.

Abarth 500e: Με 155 ίππους

Πρεμιέρα έκανε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Abarth 500e, το οποίο διαθέτει 155 ίππους, καλύτερες επιδόσεις από το Abarth 695 και τον χαρακτηριστικό βρυχηθμό του Turbo βενζινοκινητήρα της Abarth!

Καλύτερες επιδόσεις από το Abarth 695

H Abarth μπαίνει σε μια εντελώς νέα εποχή, η οποία ξεκινά με την αποκάλυψη του αμιγώς ηλεκτρικού Abarth 500e. Το νέο Abarth 500e πέραν της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής έρχεται με βελτιωμένη κατανομή βάρους, αυξημένη ροπή και μεγαλύτερο πλάτος χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια.

Σύμφωνα με τη μάρκα το νέο 500e έρχεται με καλύτερες επιδόσεις και απόκριση από το Abarth 695. Ειδικότερα στην επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες (20-40χλμ./ώρα) είναι ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο (50%) σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο 695 (180hp). Αλλά και εκτός του αστικού περιβάλλοντος, το νέο Abarth 500e είναι ταχύτερο, με την επιτάχυνση 40-60χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 1,5δλ. -πολύ ταχύτερα από τη συμβατική έκδοση- που μένει πίσω κατά 15 μέτρα, φτάνοντας τα 60χλμ./ώρα ένα δευτερόλεπτο αργότερα. Επιταχύνοντας από τα 60 στα 100χλμ./ώρα, το ηλεκτρικό μοντέλο είναι επίσης ταχύτερο κατά σχεδόν 1δλ. Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με μπαταρία 42 kWh και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 155 ίππων που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα 100χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα. 

Τρία προγράμματα οδήγησης

Τρία προγράμματα οδήγησης είναι διαθέσιμα, το κάθε ένα με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε διαφορετικές συνθήκες. Η επιλογή Turismo προσφέρει ομαλότερη επιτάχυνση, ενώ και η συνολική απόδοση περιορίζεται για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η ισχύς φτάνει τα 136 άλογα και η ροπή τα 220 αντί τα 235Nm. Η επιλογή Scorpion Street παράλληλα με την μέγιστη ισχύ προσφέρει και τη μέγιστη ανάκτηση ενέργειας.  Στις επιλογές Turismo και Scorpion Street διαθέσιμη είναι και η λειτουργία «one-pedal» για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ανάκτηση ενέργειας. Τέλος το πρόγραμμα Scorpion Track όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομα του έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη απόδοση.

40χλμ. αυτονομία σε 5 λεπτά φόρτισης

Το νέο Abarth 500e εφοδιάζεται με σύστημα ταχυφόρτισης ισχύος 85 kW, το οποίο, σύμφωνα με τη μάρκα επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο την ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά.  

Σχεδιασμός: Νέα εποχή, ίδιες ρίζες, ίδιο DNA

Εξωτερικά το δυναμικό στιλ του νέου Abarth 500e συνδυάζει στοιχεία από το παρελθόν αλλά και τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, ακολουθώντας τη φιλοσοφία «New era, same roots, same DNA» δηλαδή «Νέα εποχή, ίδιες ρίζες, ίδιο DNA». Η νέα εξηλεκτρισμένη υπογραφή του Σκορπιού κάνει την εμφάνιση της με το μοντέλο. Από κει και πέρα μια σειρά «επιθετικών» στοιχείων στο αμάξωμα τραβούν αμέσως την προσοχή, όπως ο νέος προφυλακτήρας, ο πίσω διαχύτης και οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος που φιλοξενούν το σύστημα πέδησης με δίσκους σε όλους τους τροχούς. Νέα είναι η φωτεινή υπογραφή LED, αλλά και το λογότυπο με τον Σκορπιό.

Συλλεκτική έκδοση Scorpionissima

Η αποκάλυψη του νέου Abarth 500e πραγματοποιείται με τη έκδοση λανσαρίσματος Scorpionissima, που θα παραχθεί σε μόλις 1.949 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στη χρονολογία γέννησης της μάρκας. Η έκδοση Scorpionissima είναι διαθέσιμη σε αμαξώματα hatchback και cabrio και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τροχούς 18 ιντσών με φινίρισμα Diamond-Cut, ηλιοροφή, φιμέ τζάμια, σπορ πεντάλ και καθίσματα με επένδυση από Alcantara. Το σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 10,25 ιντσών είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Autο. Παράλληλα, χάρη στις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγχει από απόσταση τη λειτουργία και την κατάσταση του αυτοκινήτου του, μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Η συλλεκτική έκδοση ολοκληρώνεται με την επιλογή μεταξύ δύο νέων χρωμάτων, του Acid Green και του Poison Blue. Σε επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, το νέο Abarth 500e Scorpionissima εξοπλίζεται με έξι αερόσακους, αλλά και μια πλήρη σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS). 

Ψεύτικος αλλά παρών ο «βρυχηθμός» της Abarth

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Abarth 500e προσφέρει μια ηχητική εμπειρία για όσους επιθυμούν να οδηγούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς όμως να αποχωριστούν το βρυχηθμό ενός σπορ αυτοκινήτου. Κάθε φορά που ο οδηγός ενεργοποιεί το αυτοκίνητο, το σύστημα αναπαράγει έναν ήχο από ηλεκτρική κιθάρα, κάτι που ισχύει αντίστοιχα και με την ενεργοποίηση του υποχρεωτικού συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) μετά τα 20χλμ./ώρα. Τέλος το νέο Abarth 500e είναι εξοπλισμένο με σύστημα αναπαραγωγής ήχου, που σύμφωνα με την εταιρεία αναπαράγει τον χαρακτηριστικό βρυχηθμό του Turbo βενζινοκινητήρα της Abarth!

Διαβάστε περισσότερα στο:www.autotriti.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει …

Κάνε εγγραφή τώρα στο newsletter μας!

Για να λαμβάνεις χρήσιμες συμβουλές και προσφορές.

    Semertzidis Μετάβαση στο περιεχόμενο